Overige diensten

Beitsen en passiveren

De vakspecialisten van RVS Finish verzorgen het beitsen van alle soorten producten. Perfectie is voor ons de norm. Veel RVS producten worden voor het stralen eerst gebeitst om de oxide- of passiveringslaag van het oppervlak te verwijderen. Om ervoor te zorgen dat RVS corrosiebestendig blijft, is een onbeschadigde en onvervuilde passiveringslaag echter onmisbaar. De producten krijgen een beitsbehandeling door onderdompeling in grote baden met beitsvloeistof, door het plaatselijk aanbrengen van een beitspasta of door het insproeien met een vloeibare beitspasta. Hierdoor ontstaat na 24 uur weer spontaan een nieuwe en egale laag, na blootstelling aan de lucht. Deze maakt het oppervlak weer volledig passief en corrosiebestendig. Dit proces kan RVS Finish desgewenst verkorten door toepassing van zuren die dit proces versnellen. Want kwaliteit verdient een label.

Trommelen

Bij het trommelen wordt het oppervlak van het product bewerkt met kleine ‘chips’ die voorzien zijn van een slijpmiddel. Water, voorzien van een reinigingsmiddel, zorgt ervoor dat vuil en spaantjes meteen afgevoerd worden. Zo kunnen de steentjes voortdurend goed blijven slijpen en worden producten effectief ontbraamd.

Door producten te trommelen, worden deze ontbraamd, ontvet, opgepoetst en glad gemaakt. Bij RVS Finish kunt u terecht voor het trommelen van zowel enkele stuks als grote series. Ieder product stelt specifieke eisen aan de bewerking. Ons geavanceerde machinepark maakt het mogelijk om iedere gewenste techniek toe te passen en onze goed geschoolde vakmensen weten bij ieder product wat de beste behandeling is.

Afwerken las-samenstellingen

RVS Finish is een goed voorbeeld van toegevoegde waarde voor een klant. Zij hebben een eigen afdeling die zich specifiek bezig houdt met het afwerken van complete samenstellingen. Steeds meer klanten brengen hun onafgewerkte samenstellingen naar RVS Finish waar men deze door verschillende bewerkingen zoals: beitsen (plaatselijk of compleet), slijpen/borstelen, polijsten en stralen compleet afwerkt. Lassen beitsen of weg slijpen , slijpstructuur aanbrengen of herstellen, onder verstek slijpen of buissamenstellingen slijpen zijn bewerkingen waar men zich in heeft gespecialiseerd. Neem vrijblijvend contact op met RVS Finish voor meer informatie.