Partnerschap met Holland Mineraal

Wij zijn continu bezig met het doorontwikkelen van onze producten en diensten. Dat doen we niet alleen. Wij zijn trots op ons partnerschap met Holland Mineraal. Samen met dit vooruitstrevende bedrijf op het gebied van straalinstallaties en-middelen onderzochten wij hoe we producten veel gladder kunnen afwerken. Dat kan door middel van natstralen, maar dit is een tijdrovend en kostbaar proces. Naast het stralen komt ook het reinigen, afspuiten en drogen van producten hierbij kijken. Wij hebben onze installaties dusdanig ingericht dat we met een droogstraalmethode lage ruwheidswaardes behalen en dit binnen een veel korte doorlooptijd. De kosten voor stralen zijn bij ons dan ook beduidend lager dan bij de concurrentie.

Kennis en advies

Behaalde ruwheden

Bij RVS Finish is perfectie de norm. Daarom ontwikkelden wij een eigen straalmethode die luistert naar de naam Fine Finish®. Fine Finish® is uniek, wereldwijd kan geen enkele andere partij u dit droogstraalproces aanbieden. The European Hygienic Engineering and Design Group (EHEDG) en de 3-A Sanitary Standards stellen dat de oppervlakteruwheid van RVS dat in contact komt met voedingsmiddelen een Ra-waarde kleiner dan 0,8 µm moet hebben. Een hogere ruwheid is enkel toegestaan wanneer kan worden aangetoond dat de reinigbaarheid van het oppervlak voldoet aan speciaal hieraan gestelde eisen. Met de Fine Finish® droogstraalmethode garanderen wij u een ruwheid met een Ra-waarde van 0,4 µm.

Meetkamer

Door de strenge hygiëne-eisen die binnen diverse branches en segmenten worden gesteld aan halffabricaten, samengestelde producten en/of eindproducten, is RVS uitgegroeid tot een van de meest gebruikte constructiematerialen in de metaalbranche. Een van de belangrijkste eigenschappen is de carrosserievastheid, dat resulteert in een oppervlak dat micro-organismen geen toegang geeft tot het daadwerkelijke eindproduct.

 

De groei van deze micro-organismen treedt met name op de in microscheurtjes die veelal niet met het blote oog zichtbaar zijn. Om deze microscheurtjes zichtbaar te maken, hebben wij een meetkamer tot onze beschikking die is uitgerust met ruwheidsmeters en microscopen. Daarnaast beschikken onze medewerkers over eigen meetapparatuur op hun werkplek. Zij voeren een eerste controle uit op de door u gewenste ruwheid. Buiten het feit dat een RVS-oppervlak vrij dient te zijn van microscheurtjes, is de oppervlakteruwheid van extreem belang. Een ruw oppervlak geeft bacteriën de kans om (sneller) te hechten en is minder goed te reinigen. Bij RVS Finish is het totale bewerkingsproces leidend om te komen tot de door u gewenste kwaliteit. Uitslagen en rapportages worden vanuit de meetkamer direct bij u aangeleverd.

RVS Finish - Ruwheid meten
Cleanroom reinigen
RVS slijpen bij RVS Finish
Fine Finish®
Kwaliteit en hygiëne

Kwaliteit en hygiëne

RVS Finish excelleert al jaren op een extreem hoog niveau met betrekking tot het nabehandelen van RVS-producten. Ons kwaliteitsniveau komt voort uit een combinatie van expertise en het gebruik van de meeste geavanceerde machines en apparatuur. Maar bovenal zijn het onze mensen die trots zijn op hun ambacht en hierdoor garant staan voor ongekend vakmanschap. Naast onze leidende marktpositie in het stralen van RVS-producten (Fine Finish®, glasparel en keramisch stralen), blinken wij – letterlijk – uit in het polijsten, trommelen, korrelslijpen, borstelen, beitsen, passiveren en ontbramen van RVS-producten.

 

Al onze bewerkingen garanderen u een ongekend fraaie esthetische uitstraling, reinigbaarheid afgestemd op uw wensen en behoeften en – indien gewenst – minimale bacteriële hechting.

 • Complete meetkamer met ruwheidsmeters en microscopen
 • Medewerkers met eigen meetapparatuur
 • Geavanceerde machines en apparatuur
 • ultrasoon-reinigingsinstallatie met baden van 120 liter
 • Reinigingsbaden in rechtstreekse verbinding met cleanroom
 • Grade 4 cleanroom verpakken en labelen
 • Vanuit meetkamer directe aanlevering van meetrapportages
Oog voor mens en milieu

Oog voor mens en milieu

Wij hebben oog voor mens en milieu. De warmte die van onze compressoren en straalcabines afkomstig is, gebruiken wij om ons complete bedrijfspand van 5000 vierkante meter te verwarmen. Daarnaast reduceren wij zo veel mogelijk het geluid van onze machines door gebruik te maken van buffers in onze bedrijfshal. Het welzijn van onze vakmensen, het stimuleren van duurzame productie en een lagere milieubelasting staan bij RVS Finish centraal.

 • Welzijn van onze vakmensen staat voorop
 • Stimuleren van duurzame productie
 • Stimuleren van lagere milieubelasting
Slijpen op elke gewenste ruwheid

Slijpen op elke gewenste ruwheid

Producten, maar ook complete machines en trechters slijpen wij uiterst nauwkeurig op elke gewenste ruwheid, volgens klantspecificaties en voorgeschreven eisen en normeringen. De afmeting van uw product speelt bij RVS Finish geen enkele rol. Op onze halfautomatische slijptafels kunnen wij ieder product behandelen. Bij RVS Finish is het totale bewerkingsproces leidend om te komen tot de door u gewenste kwaliteit. Uitslagen en rapportages worden vanuit de meetkamer direct bij u aangeleverd.

 • Korrelslijpen en borstelen van alle RVS producten
 • Slijpen op elke gewenste ruwheid
 • Slijpen van complete machines en trechters
 • Slijpen volgens klantspecificaties
 • Slijpen van alle afmetingen
Ultrasoon reinigen

Ultrasoon reinigen

Wij beschikken over een ultrasoon reinigingsinstallatie met baden van 120 liter. Met deze baden kunnen wij een grote diversiteit aan producten volautomatisch reinigen. In de baden ingebouwde meters controleren voortdurend de kwaliteit van de vloeistoffen. Zo waarborgen wij een constante kwaliteit. Onze reinigingsbaden staan in rechtstreekse verbinding met onze cleanroom.

 

Steeds meer opdrachtgevers uit diverse branches laten hun producten snel en tegen een scherp tarief reinigen bij RVS Finish. Wij hebben helder voor ogen wat de strenge kwaliteitseisen en normen betekenen voor ons op de werkvloer. Dat geeft onze klanten rust en creëert draagvlak voor langdurige relaties.

 

Bij de classificatie van cleanrooms zijn meerdere normen maatgevend, zoals

de NEN-EN-ISO 14644-1:1999, de guide to Good Manufacturing Practice (GMP) for medicinal products. RVS Finish beschikt over een cleanroom klasse 5 met de volgende specificaties:

 

 • Federal Standard 209E: 100
 • EU GGMP: A/B
 • Air changes/hour: 240-480

 

Producten kunnen in onze cleanroom klasse 4 verpakt en gelabeld worden. Onder andere producten voor de elektronica, semiconductor en medische industrie vereisen een dergelijke behandeling.

Blijf op de hoogte