RVS Finish start met Sublimotion®

09-06-2021

RVS Finish start met Sublimotion®

0022
Een volledig nieuw straalproces welke de grenzen opzoekt van het perfecte oppervlak. Dat is voor ons een waardevolle toevoeging aan ons dienstenpakket.

Het gepatenteerde SUBLIMOTION-process® is een unieke straalmethode waarbij rvs oppervlakken niet alleen worden gereinigd maar dat ook het product de ideale topografie meekrijgt om aanhechting van micro-organismen en productresten maximaal te beperken. Hierdoor kunnen we altijd 100% van onze projecten opleveren conform de huidige machine en voedselwetgeving (EHEDG gecertificeerd).

Extreem schoon en snel

En we vieren deze nieuwe methode in stijl: we hebben namelijk onze werkvloer uitgebreid met 800m2 productieruimte waar we onder andere het SUBLIMOTION-process® gaan uitvoeren. Met dit proces is het mogelijk om in één doorgang oppervlakten te behandelen en te reinigen tot op een microbiologisch niveau. Dus naast een uitstekend resultaat zijn snelle doorlooptijden haalbaar.

 

Tornado machine

Voordelen van het SUBLIMOTION-process®

Door uw producten middels het SUBLIMOTION-process® te laten reinigen kunnen we ruwwaardes behalen van Ra  <0.2 Mµ. Deze uitzonderlijke ruwwaardes zijn ideaal voor producenten in de foodbrache, waar een grondige en effectieve reiniging doorslaggevend zijn voor hun succes. Daarnaast biedt deze methode ook een uitzonderlijke corrosieweerstand. Verder worden in het SUBLIMOTION-process® geen chemicaliën gebruikt waardoor het een volledig veilig en ecologisch proces betreft. Het uiteindelijke resultaat? Producten met een langere levensduur en minder onderhoud.

Wilt u weten of het SUBLIMOTION-process® iets voor uw organisatie is? Neem gerust contact met ons op.

Altijd in één keer goed: Rotin® glasparelstralen bij RVS Finish

08-03-2021

Altijd in één keer goed: Rotin® glasparelstralen bij RVS Finish

Dat perfectie onze norm is, is wel bekend. We houden een scherp oog op onze processen en kijken bij elke stap: hoe kunnen we onze klanten nog beter helpen? We hebben ons straalwerk al zo verfijnd dat we een eigen label ervoor hebben ontwikkeld: Fine Finish®. Om ons topkwaliteit straalwerk nog beter toe te kunnen passen hebben we de handen ineengeslagen met Rotin®.

 

De tools van Rotin® zijn de ideale combinatie met onze straalmethodes. De roterende insert zorgt niet alleen voor een strakker en streeploos resultaat maar tevens, in combinatie met ons FineFinish® proces, voor nog lagere oppervlakte ruwheden tot Ra0.2!

 

Wilt u weten of onze straalmethodes iets voor uw organisatie zijn? De koffie staat altijd klaar!

 

Rick van de Ven

Email: info@rvsfinish.nl

Tel: 0497 – 542 232

Aangenaam: RVS Clean

20-02-2020

Aangenaam: RVS Clean

De allerbeste nabehandeling van metalen oppervlakten. Dat is de rode draad die altijd al door ons bedrijf loopt. En deze ontwikkeling staat nooit stil.

Tegenwoordig worden er steeds hogere eisen gesteld aan de nabehandeling van (higtech) producten en dat is voor ons de uitgelezen kans om hierop in te spelen en onze hypermoderne cleanroom te lanceren.

Op Clean 2020 hebben we dan ook met gepaste trots ons nieuwe cleanroom concept gepresenteerd: RVS Clean. Binnenkort vertellen we meer over dit concept. Kun je niet wachten? Neem dan alvast een kijkje op: https://rvs-clean.nl/

Wil jij ook blijven doorgroeien in je vak?

27-06-2019

Wil jij ook blijven doorgroeien in je vak?

Wij zoeken afgestudeerde vakidioten die de kunst van RVS Finish willen verfijnen in onze moderne werkplaats en op ons bedrijfsbureau.

RVS Finish – The finishing touch

14-02-2019

RVS Finish – The finishing touch

Ooit gestart met twee stralers en een bouwvakker, is RVS Finish inmiddels uitgegroeid tot een premium partner voor de nabehandeling van roestvrijstalen producten. Met de groei van de klantenkring, breidde het bedrijf ook haar kennis op het gebied van stralen, slijpen, cleanroom reinigen en assemblage rap uit. Driek Brouwers, bedrijfsleider bij RVS Finish én medewerker van het eerste uur is er duidelijk over: “Wij zijn de beste en dat willen we blijven: hét kenniscentrum in de Benelux op het gebied van nabehandeling van rvs.”

 

Investeren in kennis

Driek: “In de beginperiode van het bedrijf lag er weinig vast. Artikelbeheer, prijzen en levertijden, het liep zoals het uitkwam. Pas toen we daar afspraken over vastlegden, begonnen we te groeien. Ons kleine clubje ging uitbreiden, waardoor de noodzaak om ons bedrijfskundig te ontwikkelen ook groter werd.” Driek volgde bij SpartnerS een opleiding Bedrijfskunde. “Ik ging aan de slag met lean, waardestroomanalyse en ISO. Maar terwijl ik investeerde in mijn kennis, ontstond een gat tussen het managementteam en de rest van de organisatie. En ik vond het juist zo belangrijk om iedereen mee te krijgen.”

 

Urenfabriek

Afgelopen jaren heeft RVS veel geïnvesteerd, met als doel een beter rendement te behalen. “Wij zijn een urenfabriek, met een hele dunne marge. Zo hebben we geen marge op inkoop of op uitbesteden. We kunnen alleen marge behalen als we iets sneller doen dan we verwachten. Dat is voor ons de reden dat we investeren in ons bedrijfsproces en de machines goed inrichten. Want afgekeurde producten en onderhanden werk zijn slecht voor de winstmarge.”

 

KOP-training

Terwijl de omzet groeide, bleef de winst achter. Driek: “Juist op de werkvloer viel qua efficiëntie nog veel te winnen. We besloten daarom om ons bedrijfsbureau de KOP-training(Klantordergestuurd Plannen) te laten volgen.” Dat bedrijfsbureau, bestaande uit een productieleider, verkoop binnendienst, officemanager en Driek als bedrijfsleider, kan vervolgens haar kennis overdragen aan de rest van organisatie.

In de KOP-training staat resultaat door effectief plannen centraal. De training biedt medewerkers inzicht hoe ze betere resultaten kunnen halen door slimmer te werken. Driek: “Het is fijn om zo rechtstreeks een training te krijgen van SpartnerS adviseur Lars de Bonth. We zitten wekelijks bij elkaar en verdiepen onze kennis over bedrijfsprocessen, lean principes, onderhanden werk, werkstromen, doorlooptijden en begrippen als lean, push en pull en de invloed daarvan op de werkvloer.”

 

Leergeld

Het blijft niet bij kennis alleen: het geleerde wordt direct in de praktijk gebracht. Een paar voorbeelden. “Veel in deze training heeft met bewustwording te maken. In essentie betekent effectief plannen: houd de regie en laat je niet gek maken door de klant. Concreet: als een klant aanpassingen heeft, of meerwerk, dan hoort hij daarvoor te betalen. Maar dan moet je dat wel tijdig bespreekbaar maken. Doe je dat niet, dan laat je omzet liggen. Alles heeft een prijskaartje, logisch.”

Maar hoe zorg je daarvoor, voor die bewustwording? Driek illustreert het met een recent voorval: “Op onze afdeling Nabehandeling kwamen producten van een klant binnen die bij aanlevering al beschadigd waren. Toen we contact opnamen met de klant, gaf hij aan dat we het maar op moesten lossen. Over geld werd niet gesproken. Achteraf ging de klant niet akkoord met de extra kosten en wij hadden niets vastgelegd. Dat was dus duur leergeld. Maar de les is dat de voorman nu alles van de klant vooraf controleert. En dat heldere communicatie met de klant essentieel is.” Hoe was dat voor hem als bedrijfsleider, hij wil toch goede marges halen? Driek: “Inderdaad, toch heb ik me bewust op de achtergrond gehouden. Laat het maar een keer misgaan, dacht ik, in de hoop dat we deze fout nooit meer maken.”

 

Waar staat RVS Finish nu?

“Ons doel was om een scheiding van verkoop en productie door te voeren. Daarmee willen we voorkomen dat verkoop het bedrijf op de kop zet om een order erdoor te krijgen. Aan de andere kant moet de productieleider duidelijk zijn en ‘nee’ durven te zeggen bij spoedklussen. Daarin zijn we geslaagd: de communicatie tussen verkoop en productie verloopt prima. Vragen over meerwerk, wat betaalt de klant, hebben we capaciteit etcetera bespreken we vooraf. Hierdoor zijn we ook duidelijker naar de klant. We zijn veranderd van ‘Breng maar, lukt wel’, naar ‘Het kan, op onze voorwaarden’.”

Door een duidelijker taakscheiding is iedereen zich meer bewust geworden van het werk dat hij aanpakt. Driek daarover: “De regie houden over je eigen werk is zo belangrijk. Mensen beginnen dat nu in te zien. Ze durven te delegeren en feedback te vragen. Natuurlijk stuur en monitor ik daar wel in. De wekelijkse vergaderingen helpen daarbij.”

 

Convenant

Ook de communicatie binnen het managementteam heeft een drastische draai gemaakt. “Het ging er tussen ons soms fel aan toe! Dat geeft niet, als je iedereen in zijn waarde laat. We zijn heel open naar elkaar geweest in wat we ervaren. Uiteindelijk hebben we samen een convenant ondertekend: daarin staan afspraken omtrent gedrag en communicatie. Een prima instrument, waaraan iedereen zich houdt en waar we elkaar ook op aanspreken. Verder is de overlegstructuur aangepast. Zo starten we elk overleg met een ‘one-word-opening’ waarbij je in een woord vertelt hoe het met je gaat. De anderen kijken dan of ze daar iets mee kunnen. Ja, het menselijk aspect in ons bedrijf is sterk verbeterd.” Ook de rest van organisatie volgt het voorbeeld, en neemt deze werkwijze over.

 

Meer ruimte

RVS Finish is een van de bedrijven binnen de Bax-Groep. Driek: “Iedere bedrijfsleider binnen Bax doet wel iets met SpartnerS! Ik leer veel van de adviseurs, het zijn mensen waarmee ik goed kan communiceren. Ze zeggen waar het op staat, eerlijk en direct. Wat ik persoonlijk van ze heb geleerd is om mensen de ruimte te geven zichzelf te ontwikkelen. Dat was echt nodig, want ik hoorde en zag alles! Nu zit ik aan de andere kant van het pand, waardoor ik me minder met de operationele zaken bemoei. Dat is prettig, voor iedereen!”

 

“Door mensen ruimte te geven en zelf de regie te leren nemen, zijn we nu ook duidelijker naar de klant geworden!”

– Driek BrouwersBedrijfsleider RVS Finish

 

RVS Finish – Aanwezig op KempenTech 2018

05-06-2018

RVS Finish – Aanwezig op KempenTech 2018

Wij zijn aanwezig op KempenTech 2018 (8 en 9 juni)!
Benieuwd naar wie we zijn? En wat we doen? Bezoek onze stand en maak kennis met ons bedrijf. Wellicht ga jij bij ons aan de slag!

Fraaie gevel RVS Finish

17-05-2018

Fraaie gevel RVS Finish

Fraaie gevel geeft bedrijfspand RVS Finish meer uitstraling
De uitbouw van het bedrijfspand van RVS Finish -gevestigd in Bergeijk- vlakbij de Belgische grens, nadert haar voltooiing. De speciaal (voor een volledig overdekte expeditie) gerealiseerde luifel is zo goed als gereed. Daarnaast is het pand voorzien van nieuwe kozijnen en zijn de stenen gevels wit geschilderd. Het pand van RVS Finish oogt fris, prominent en uitnodigend. Een sfeer die de klant aan de binnenzijde van het pand al sinds jaar en dag ervaart. De uitstraling van buiten liep daarop nog wat achter. De ‘uitbouw’ is niet alleen uit esthetisch oogpunt gerealiseerd, maar sluit ook aan op de strategische lijn van het bedrijf. Deze is immers gericht op nog meer toegevoegde waarde richting klanten en het verstevigen van de positie binnen de markt. De rol en uitstraling van een ‘uitnodigend’ bedrijfspand mag hierin niet worden onderschat, volgens het management van RVS Finish.

Uitbreiding bedrijfspand

27-03-2018

Uitbreiding bedrijfspand

De uitbreiding van onze dienstenpakket vraagt om meer bewegingsruimte. De werkzaamheden omtrent de realisatie van een grote overkapping vorderen gestaag.

RVS Finish breidt dienstenpakket uit met automatisch stralen

13-03-2018

RVS Finish breidt dienstenpakket uit met automatisch stralen

RVS Finish -gevestigd in Bergeijk- vlakbij de Belgische grens, heeft haar dienstenpakket een nieuwe impuls gegeven. Het bedrijf excelleert al jaren op hoog niveau met betrekking tot het nabehandelen van RVS-producten en is continu bezig met het optimaliseren van processen en logistieke structuren en het verhogen van haar toegevoegde waarde richting klanten. Met de mogelijkheid om kleine producten automatisch te stralen, is RVS Finish nu echt geworden tot ‘one-stop-shopping’-partner.

 

Na het uitzetten van de strategische lijn voor het jaar 2018, wilde het management van het bedrijf snel spijkers met koppen slaan. De klantpropositie waarin RVS Finish stelt een Premium Partner voor haar klanten te willen zijn, kon nog beter en concreter worden ingevuld. Dat moest gebeuren door het realiseren van een speciale afdeling waar kleine producten volledig automatisch gestraald kunnen worden.

Het automatisch stralen van producten is met name geschikt voor kleine werkstukken. Ook worden doorlooptijden verkort en kan een constante hoge kwaliteit worden gegarandeerd.

De afdeling ‘automatisch stralen’ is inmiddels volledig operationeel en in gebruik. Met deze uitbreiding creëert RVS Finish nog meer toegevoegde waarde richting klanten en verstevigd het haar leidende positie binnen de markt op het gebied van het nabehandelen van RVS-producten.

 

Bron artikel : ALURVS | www.alurvs.nl

Dit noemen wij een perfecte match!

05-03-2018

Dit noemen wij een perfecte match!

Ook voor meiden Bravo`99 MA2, is perfectie de norm!